nu e båten ren .

Var och tittade på när Älsk körde cross med Micke i lördags. Det var lita kallt i skuggan men solen va stekande varm. Det va inte så att man kunde vara utan jacka, jag hade vinterjacka, men man blev alldeles varm i ansiktet. Kanske till och med fick lite lite färg.. :PEfter att Älsk kört klart så körde vi hem till Jennie och Theo och tvättade av crossen och båten. Crossen va så in i bombens grusig och båtens underrede, heter de så??, var fullt me sjögräs som behövdes bort.

 
 
 

Båten blev fin och ren. Jag däremot var fin och ren innan tvätten och blöt och skritig efter den.

Haa de

// Michelle

min älskade vovve har duschat .// Michelle

möte .

Va på möte på kommunen i onsdags ang huset.

Vi fick reda på att ingen byggnad på tomten hade bygglov, inte ens huset... hmmm
Vi pratade fram och tillbaka tills vi sen sa "vad ska vi göra för att få ett bygglov?"

Då sa de att vi var tvugna att ta bort några byggnader så att kvm kommer ner i laglig mängd.
Alltså ta bort byggnader. Arkitekten chefen föreslog att vi skulle ta bort kåtan för den var ju runt 30kvm enligt honom. Det vill inte jag. Den e inte så stor.

De räknade och kom fram till att utöver huset fick vi ha 35kvm + 15kvm( en friggebod). Eftersom jag skulle tillbaka till jobbet och Johnnie skulle på ett annat ärende så fick Johnnie åka ut och mäta alla byggnader när det var mörkt.

Igår gick vi igenom hur stora byggnaderna var/är och bestämde vilka som vi kunde/kan leva utan.

Nu får vi vänta och se om det blir godkänt. Vi hoppas ju på det iaf.

// Michelle

sällsynt .

det e inte ofta man ser mig med korta naglar. Men jag lyckades dansa söder en nagel i lördags så alla de andra fick åkte av idag. Kan ju inte gå runt med 1 kort och 9 långa. ;-) // Michelle

bäst i dag .

Jag e påväg hem till Emilia och Tobbe. // Michelle

om helgen kanske .

skulle ha berättat hur helgen varit men jag orkar inte bry mig om det nu. Allt e så jävla hopplöst.

Jag mår inge bra

nu ska jag bara packa väskan sen åka för att jobba. :/

Haa de

// Michelle

jag har inte längre något hopp kvar .

JAG VILL INTE MER. JAG ORKAR INTE MER. JAG E SÅ JÄVLA TRÖTT PÅ DET HÄR. FAAAAAN.

Nu e det tydligen inte bara kåtan som det inte finns bygglov på utan på alla de andra byggnaderna på tomten med, vilket är bagarstugan, gäststudan och förådet... ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ

Å detta gör att Hany inte kan bevilja ett bygglov på huset.

Vad tänkte den förra ägaren med....

Va fan jag vet inte ens vem jag e arg på... JÄVLA SKIT.

Nu hade jag behövt gå på ett regält pass så jag blir av med all ilska eller vad det nu e jag har i kroppen.

Är iaf 100% säker på att jag inte längre har något hopp kvar.// Michelle

jag vill inte ha helgen .

Alla längtar till helgen, alla utom jag. Jag längtar till nästa vecka då jag får ha helg.. :/
Jag drar mig för att gå och packa helgens väska. Då kanske det tar längre tid inna jag måste åka till jobbet ;) Man kan ju alltid önska.

Ska ju jobba tills på måndag morgon.. :( E tvungen att göra det för att få ihop mina timmar. Å ensam e jag med på jobbet.. Eller nja inte helt och hållet men nästan. :/

Tre dagar och tre nätter i från min älskling.. :( Det e kämpigt. O yes its sucks.

Men men finns just nu inte så mkt att göra åt saken.

Vi får se det possetivt... Vi får hitta på en massa roliga saker på jobbet så att tiden går fort.

Ha en trevlig helg allesammans.

// Michelle

de hittar nya fel hela tiden .

Å så har de hittat ett nytt fel igen. De vill tydligen inte att vi ska ha ett nytt hus.
I går så hade Hany varit ute vid huset och kollat hur det såg ut. Då hade han sätt att det stod en kåta på tomten och tydligen så hade inte den förra husägaren något bygglov på den. SUCK

Vi vet inte hur stor kåtan är för vi hittar inte papperna. Tror den pärmen ligger hos saneringsfirman. Man får ha 15kvm utan bygglov. Vi får väl åka ut och mäta den.

Bara vänta och se om de säger att vi måste ta bort den eller vad som händer. Kan ju hoppas på att den får stå kvar.

Men vi får se vad de säger. Detta kan ju inte stoppa ett bygglov för själva huset, eller?? Det e ju två olika ärenden.


Nu e vi så trötta på det här så vi kräks.


// Michelle

halland .

Har haft en toppen helg.. Det gick bra att köra ner. Var nere vid 18 tiden.
Vi åkte inom Emma och Per och hälsade på lite och fick se deras lilla Love... Han e sååå tinitajni å så söööt. Malin och Fredrik kom osså till Emma och Per. Grabbarna åkte till Halmstad för att kolla hockey så vi hade lite girl night. Åt pizza ch chokladpudding och tittade på idol. :D

I lördags så gick jag upp tidigt för att klippa mig. :D Efter att jag klippt mig så gick jag inom Sandras jobb och pratade med henne ett tag. Hant inte med att träffa Sebbe och Minnah tyvärr men får bli nästa gång.
Sen var det familjelunch hemma hos pappa och Susanne. André jobbade så han var tyvärr inte hemma. :/

På kvällen åkte jag och Johnnie och hämtade upp Matilda och så mötte vi upp Martina, Andreas och Niklas på Wild west steakhouse. Mummsi vad gott. :D

I söndags så var det fotboll på schemat. VGLT Dam (mitt gammla lag) hade sin andra kvalmatch. Där träffade jag Jill, Jimmy, Emma.K och alla underbara i laget. SAKNAR FOTBOLLEN :(

Var inom Näckrosen en snabbis osså innan vi åkte hem till pappa och packade våra saker.
Pappa och Susanne skulle åka till Gränsbyggden så vi åkte efter dem för att kolla vad det var. Där fanns en massa saker.. hehe Pappa och Suss köpte en kaffekokare och vi köpte lite krimskrams.

Det var en helvetesfärd nästan hela vägen hem. När vi kom till Jönköping så började det ösregna å det slutade inte. Fy fan säger jag.
Vi var inte hemma förens efter 22 å vi körde från pappa vid 3. Vi stannade på gränsbyggden och stanande en gång för att köpa dricka annars körde vi hela tiden.. Usch usch usch.

Det var en bra helg. Träffade en massa underbara vänner. <3Haa de

// Michelle

frågor och svar .

Hej Johnnie,

har nu betalt ut elförbrukningen till Klas Håkan Rydberg.

Hörde av Ulf Lindorf att det var väldiga problem med byggnadslov varför det dragit ut mycket på tiden och var fortfarande inte klart.

Skadan skedde 26 september 2010 och ersättning för annat boende kan utbetalas i max 18 månader. Nu har det gått 12 månader varför vi kan betala detta till 26 mars 2012

Normalt står ett hus på plats inom ett år varför detta med byggnadslovat är beklagligt.

Undrar om din lösöreslista som jag tidigare påminnt dig om, hur går det med denna?

Vänliga hälsningar

Skadeavdelningen


Gerd Sörbris Elofsson


Hej Gerd,
Den 12 september skickade jag papprerna på lösöret.

Men vad händer efter 26 mars 2012 om det inte är klart?? Detta är inget jag kan påverka.

// Johnnie


Hej Johnnie,

ok då kollar jag vad som kommit in i lösöresdelen

När det gäller annat boende så är det max 18 månader enligt villkoren och det kan jag tyvärr inte förlänga. Mitt råd är att du talar med din bank om bet av ev lån för att slippa dubbel hyra.  


Vänliga hälsningar

Skadeavdelningen

Gerd Sörbris Elofsson
Så om huset inte står klart till den 26mars 2012 så ska vi betala hyran för huset vi bor i nu. vilket i slutända ändå gör att vi betalar för både ett "icke hus" och ett hus som vi måste bo i för att ha någonstanns att bo.

DET E INTE VÅRT FEL ATT HUSET BRANN, DET ÄR INTE VÅRT FEL ATT KOMMUNEN TAGIT EN SÅN TID PÅ SIG, DET ÄR INTE VÅRAT FEL OM VI STÅR UTAN BOENDE DEN 26MARS. DET ÄR INTE VÅRAT FEL NÅGONTING.

//Michelle

möte på kommunen .

Var på möte igår på kommunen. Skulla ha träffat Hany som är "våran" handläggare på bygglov men han satt fast i pendeltrafiken så fick träffa en ersättare.

Med på mötet var Tommas- arkitekt på c4 hus (de som ska bygga huset), Ulf- mellanhand mellan oss och försäkringsbolaget och c4hus och försäkringsbolaget (tror jag), jag, Johnnie och ersättaren, tror hon hette Emelie eller kanske inte.. hehe

vi gick igenom hur långt allt har kommit och varför de tagit sådan tid.

Såhär ligger det till nu:

Huset står på prickad tomt- avvikelse Godkännt ändå
Det nya avloppet (enligt ett gamalt papper i området får inte avloppen bytas ut)- avvikelsen Godkännt ändå
Huset är för högt- avvikelse

Det går att ha minst 2 avvikelse nu är det 3 och husets höjd går inte att godkännas.

Jag blev irriterad, eller jag e irriterad över att det har kommit upp en ny avvikelse när den första blivit fixad. Avvikelse, fixad, ny avvikelse, fixad, ny avvikelse, fixad, ny avvikelse, fixad, ny avvikelse.. Så har det sätt ut hela tiden. VARFÖR INTE KOLLA UPP HELA RITNINGEN PÅ EN GÅNG ISTÄLLET FÖR ATT SKICKA IVÄG EN AVVIKELSE I TAGET.

Kommunen fick in den första ritningen i februari och nu e det oktober, det är 8 månader. FÅR DE TA SÅ LÅNG TID?? Vi har varit utan hus och ägodelar i mer än 1år nu. Det är inte rätt tycker jag.

Tommas skulle iaf direkt när han kom tillbaka till kontoret sitta och göra om ritningen så att huset fick en godkännd höjd. Vi fick ett mejl av honom igår eftermiddag om att han hittat en lösning. Den har han nu skickat till Hany så att han kan kolla igenom den och skicka vidare den till nämden som har möte den 1 nov.

När vi satt i bilen efter mötet så kollade Johnnie sin mejl och hade då fått mejl från försäkringsbolaget. där det stod att de inte kan betala ersättning efter mars 2012. Och om vi fortfarande inte har någonstanns att bo då vad ska vi då göra.. Bo på gatan?? DET E INTE VÅRT FEL ATT HUSET INTE E BYGGT.

Johnnie skickade tillbaka och frågade vad som händer om inte huset e färdigt då. Får se vad vi får för svar tillbaka.Haa de

// Michelle


vilket sommarväder vi haft .

Var ute med Trym i skogen förra veckan och oj vilket väder. Det var så varmt och skönt.


Det e så mysikt och så fridfullt att gå i skogen. Vi gick och gick och gick å helt plötsligt viste vi inte var vi var.. hehe men det gjorde inget. Vi hade ingen tid att passa och så var det så skönt ute.

Dock blir jag lite besviken på de som varit och röjt i skogen. Det e bra att röja i skogen så att träden kan växa bättre men att låta en massa spill ligga kvar förstör lite av de mysiga i skogen tycker jag.

Haa de

// Michelle

aka "korven korvas"

Han e såååå underbart söööt denna sak. Ser ut som en säl. E litta kär. <3

Dino// Michelle

RSS 2.0