2012-10-09

Dagen som förändrade mitt liv!
 
Allt började natten mellan söndagen den 7/10 måndagen den och 8/10 då jag kände av lite småvärkar. Värkarna försvann nästan heöt på måndagen. De gjorde sig enbart påminnda någon gång under dagen.
 
Måndag eftermiddag kör jag till Haninge för att möta upp Johnnie. Efter det kör vi hem till Jennie för att äta lite mat. :D Undertiden vi är där känner jag av 2-3 värkar. Känmde även av några stycken i bilen hem. Vid runt 21 tiden så kom värkarna var 7min och varade i ca 40sek. Vid 22 ringde vi in till förlossningen och de sa att vi skulle höra av oss igen när värkarna kom med 3-4min mellanrum.
 
Jag provade att duscha en stund för att göra värkarna mildare. Kommer dock inte ihåg om det hjälpte för det gjorde ont varje gång det kom en värk. Efter duschen satt vi i soffan ett tag sen gick vi och la oss. Värkarna kom allt med tätare. De var nere på 4min mellanrum men ökade sen till 6min efter att jag lagt mig på ett annat sätt.
 
kl. 2 fick jag nog och vi ringde in till förlossningen igen och de sa att vi fick komma in om vi ville. Tack gode gud.
Vi varken mötte eller såg någon annan bil på vägen in så det var skönt. Dock så blev vi stoppade i broöppningen inne i södertälje. Där satt vi stilla i 10-15min tror jag. Vilket var rätt störande för bara 200meter fram så låg sjukhuset.. haha
 
Var inne på förlossningen lite innan 3 och var då öppen 4cm.
Fick, som jag önskade men inte hann säga innan sköterskan erbjöd mig, rummet med badkar. :D
Det var så skönt att sitta i det. Vet dock inte nu heller om det gjorde värkarna mildare för ont gjorde det. Kommer inte heller ihåg hur länge jag satt där. Efter badet så gick jag över på lustgas.
Runt kl. 5 så var jag öppen 6cm. Två timmar senare var jag öppen 8cm. Å efter ytterligare ca 1½ timma så var jag öppen 10cm.
 
Eftersom jag var trött och en aning borta så vet jag inte om vattnet gick själv eller om barnmorskan stack hål i  hinnan.
 
Kl. 9 tog de bort lustgasen och jag fick börja krysta. Å ja det gör ont att föda barn.
kl.9.48 så kom våran lilla stjärna ut. Våran lille son som numera heter Kevin. Sicken känsla. Det var helt ofattbart. Får tårar nu när jag tänker på det. Det var så skönt att äntligen ha han liggandes på bröstet. Det är en känsla som inte går att beskriva. Smärtan försvann, ja iaf fram tills barnmorskan sa att nu var det dags att trycka ut moderkakan. Det var inte heller så skönt men som tur va så gick det fort.
 
Sen sprejade det med bedövning för att sätta 3 stygn. Hela tiden sa barnmorskan, detta kommer göra ont. Men nej det gjorde det inte.. haha. Läkaren som sprejat var inte särskilt sparsam med bedövningen vilket jag var tacksam för. :D
 
Johnnies fina hand i bild som jag misshandlade lite.
 
Vid 12 tiden så kom de in med frukost. En bricka med ost- och gurkmackor, två glas champis, kaffe till Johnnie, varm oboy till mig och en sverigeflagga. De satt bra de.
 
Vägning och mätning för Kevin blev det sammtidigt. vikt: 3190g. Längd: 50cm. Huvudmått 35cm.
 
Sen blev det dusch för min del. Det är ett fruktansvärt träningspass att föda barn. Tror jag badade i svätt där jag låg.. hehe usch.
 
Tror att klockan var ca 14-14.30 när vi fick vårat familjerum på BB. Inte ett särsklit roligt rum med där var iaf två sängar. :D Vilket osså var det ända. Ja och ett litet sådant bord på hjul. ;)
 
 
Kl. 16 så var det kvällsmat. Helt ok mat men ingen höjdare. Fördigmat som värms i micron.
 
Ammningen gick bra redan från början och Kevin bajsade som han skulle.
 
Vi var rätt trötta alla tre så vi somnade ganska så snabbt efter att vi ätit kvällsmaten. Lite då och då kom det in en sköterska för att kolla läget och rapportera skiftbyte.
 
2012-10-10
 
Vaknade tvärt av att någon rycker upp dörren utan att knacka. In kommer en städerska utan att säga ett ord och börjar städa. Började röjja inne på toaletten sen kom moppen fram och hon moppade runt i 3min och gick sen ut. Tänk om jag av någon annledning inte låg i sängen. Att jag var på toa. Toalettdörrarna på förlossningen och bb saknar lås pga att personalen lätt ska kunna komma åt en om man behöver hjälp.
 
Vi gick upp och åt frukost sen ringde Nanni och sa att hon och Adam var på väg till oss.
När de kom så gick vi ner till kaffeterian och fikade. Kevin fick en liten Nalle och vi fick chocklad.
Efter att de åkt åt vi lunch sen meddelade vi att vi ville åka hem om vi fick.
 
 
Barnläkaren var inne och undersökte Kevin och allt såg bra ut. Jag mådde bra så vi fick åka hem vid 16.30.
Kevin somnade direkt i bilen.
 
Haa de
 
// Michelle

RSS 2.0